Dziś mamy:20 April, 2024
21.04.2024, g. 18:30
La Liga (Hiszpańska Primera Division)
Alaves vs Atletico Madryt
Do meczu pozostało:
1dn.12godz.40min.
14.00 X3.40 21.95 Odbierz 630 zł i typuj na eFortuna.pl Zarejestruj konto
Transmisja na żywo

Obóz w San Rafael: piłkarze zjedli 503 kilogramy kurczaka i 3 240 jajek

Wczesna pobudka, śniadanie, siłownia, trening, lunch, chwila na rozmowy, znów siłownia, obiad, odpoczynek, przekąski, trochę rozmów, kolejny trening, masaże, kolacja, wypoczynek i sen. W dużym skrócie tak wyglądały ostatnie dwa tygodnie dla piłkarzy Atlético na obozie w San Rafael.

 

Sukces tego zgrupowania nie byłby jednak możliwy bez całego zastępu osób, które czuwały nad delegacją Rojiblancos, która liczyła w sumie około 50 osób. Pracownicy hotelu robili wszystko, aby pobyt w Segowii był dla graczy i sztabu szkoleniowego jak najmilszy i spełniał wszystkie ich wymagania.

 

W kwestii jedzenia w spiżarni nie było miejsca na cokolwiek zbędnego. Wszystko było zdrowe, potrzebne; wszystko dawało niezbędną energię i wszystko było rozdzielane w zaplanowany sposób. Od kurczaka po kawę i herbatę; od płatków i owoców po jajka. Atlético miało wszystko do swojej dyspozycji.

 

Przez dwa tygodnie piłkarze zjedli całkiem sporo jedzenia. Podstawą były oczywiście owoce i warzywa, których zjedzono odpowiednio 2 500 kilogramów oraz 2 100 kilogramów. Arbuzy, melony, wiśnie, banany, ananasy, truskawki, jabłka, gruszki, pomarańcze. Sałaty, pomidory, szpinaki, marchewki, papryki, dynie, bakłażany, pomidory. Wszystko najwyższej jakości.

 

Gracze nie jedli jednak tylko owoców i warzyw. Mięsa i ryby były równie ważne w ich codziennej diecie. W sumie zjedzono 503 kilogramy kurczaka, 260 kilogramów cielęciny i 260 kilogramów różnych ryb. Do tego należy doliczyć 52 kilogramy makaronu i 65 kilogramów ryżu. Warto także zaznaczyć, że Rojiblancos zjedli ponad 3 240 jajek, które był składnikiem wielu potraw, przekąsek i deserów.

 

Piłkarze zjedli także 2 760 bochenków chleba, z których 1 500 bochenków dotyczyło chleba tostowego. Do tego 576 kostek masła, 568 słoików dżemów i 500 słoików miodu. Wszystko po to, by nie zabrakło energii i nikt nie zemdlał w trakcie treningów.

 

Jeden z szefów hotelu przyznał: – Dla nas to czas wzmożonej i intensywnej pracy. To grupa profesjonalistów, która wie, czego chce i wymaga tego co najlepsze. Przesłali nam wszystkie wytyczne, które musieliśmy spełnić i dostarczyć produkty najwyższej jakości. Byliśmy do ich dyspozycji od pierwszego aż do ostatnie dnia.



Share
0 0 Głosy
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
quaresma
quaresma
2024 lat temu

Po takiej dawce kurczaka niedługo zaczną miesiączkować 😉

Manian
Manian
2024 lat temu

Z ciekawości, słyszał ktoś o topowych piłkarzach wegetarianach?

Jaro95
Jaro95
2024 lat temu

Ciężko o topowych zawodników wegetarianów. Dieta jest bardzo zróżnicowana. Jeśli chce się zostać wegetarianinem to nie wystarczy tylko przestać jeść mięso. Topowym zawodnikiem nie jest, ale Sheridian z Jagielloni jest weganem.

Ten artykuł jest dostępny tylko w zagraniczej odsłonie tego serwisu.

0
Chcielibyśmy wiedzieć co o tym sądzisz, zostaw komentarz!x